Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Новини

Дата: від до Скинути
13 Лютого, 2024 р., 13:12
Як відомо,  питна вода, перед тим, як потрапити до споживача, проходить де який шлях між джерелом, з якого вона видобувається, до водопровідного крану на розвідній мережі, через необхідні етапи водопідготовки. Це може бути знезараження  з метою запобігання бактеріального забруднення, очищення від надлишків мінеральних складових,  а іноді, навпаки, додаткова мінералізація.  Дуже важливо, щоби на своєму шляху до споживача, вода не  втратила свої властивості та якісні показники.
13 Лютого, 2024 р., 13:11
     На території Миколаївської області, внаслідок збройної агресії російської федерації проти  України, в тому числі  після підриву греблі Каховської ГЕС відбувається  забруднення поверхневих  вод та підземних водоносних горизонтів, які використовуються як джерела  питного водопостачання різними хімічними та бактеріологічними чинниками: залишки військової техніки, розірваних снарядів, загиблі тварини, тощо. Забруднена питна вода може призвести як до хімічних отруєнь так і бути  джерелом  виникнення багатьох кишкових інфекційних захворювань: вірусного гепатиту А, холери, дизентерії, та інших гострих  кишкових інфекцій  тощо.
13 Лютого, 2024 р., 12:48
     Вода - основа життя. Важко переоцінити значення води в забезпеченні існування життя на планеті Земля, адже немає жодного організму, який би не містив воду. Для людини дуже важливо вживати воду, адже це одна з основних складових здоров’я. При цьому, особливу цінність має чиста питна вода.
07 Лютого, 2024 р., 11:19
Особливість Десантно-штурмових військ Збройних Сил України – швидкість, мобільність та високий рівень підготовки кожного бійця.
04 Лютого, 2024 р., 08:16
     2 лютого 2024 року виявлено випадок сказу безпритульного кота в с. Широке Баштанського району Миколаївської області.
01 Лютого, 2024 р., 09:41
     Нездорове харчування призводить до багатьох захворювань, пов’язаних із дефіцитом поживних речовин, калорій або ж із їх надлишком. Особливо це небезпечно в дитячому та підлітковому віці, коли продовжують формуватися всі системи організму.
26 Січня, 2024 р., 17:15
25 січня 2024 року на території Баштанського району зареєстровано випадок високопатогенного грипу птиці типу А субтипу Н5 в приватному домогосподарстві жительки м. Новий Буг.    
24 Січня, 2024 р., 14:58
          Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 15.01.2024 р. №2023.8800- fup 17стосовно виявлення залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині (походження з Китаю), який використовувався у різних чайних сумішах, що експортувалась з Федеративної Республіки Німеччина (виробник: Kirchner Fischer & Co., Elmshorn) до України (отримувач: ТОВ «Світ чаю», вул. Гайдара , 50, офіс 7, м.Київ, 01033).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора