Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Безоплатна правнича допомога

24 Листопада, 2023 р., 13:17
 Як отримати статус зареєстрованого безробітного?  Як визначається тривалість виплати допомоги по безробіттю та що може призвести до її припинення?  Яка тривалість виплати допомоги по безробіттю в умовах воєнного стану?
03 Листопада, 2023 р., 14:41
Підйомна допомога – це кошти, які виплачуються військовослужбовцю у разі переїзду на нове місце військової служби в інший населений пункт.  Детальніше - в картках. Якщо ви потребуєте консультації юриста, роз’яснень ваших прав та як їх відновити у разі порушення, звертайтеся до системи безоплатної правничої допомоги:
02 Листопада, 2023 р., 15:53
  Дізнатись детальніше про порядок прийняття спадщини, способи подачі заяви, строки та порядок подання заяви про прийняття спадщини особою, яка перебуває в місцях позбавлення волі можна в картках. Якщо ви потребуєте консультації юриста, роз’яснень ваших прав та як їх відновити у разі порушення, звертайтеся до системи безоплатної правничої допомоги:
31 Жовтня, 2023 р., 14:47
Батьки або люди, які їх замінюють (опікуни чи піклувальники), зобов’язані піклуватися про дітей: виховувати їх, дбати про їхнє здоров’я, фізичний та духовний розвиток, захищати їхні права. Та що робити, якщо батьки ухиляються від своїх батьківських обов’язків, порушуючи в такий спосіб права дитини?
27 Жовтня, 2023 р., 08:29
        Якщо підлітки, яким виповнилося 16 років, хочуть укласти шлюб, їм потрібно звертатися до суду й отримати дозвіл на це, адже шлюбний вік в Україні настає з 18 років. Суд має розглянути цю заяву та на підставі наведених доказів встановити, чи відповідає шлюб інтересам неповнолітніх.
19 Жовтня, 2023 р., 14:55
Діти з 14 років, які мають намір скасувати своє усиновлення, можуть звернутися по безоплатну правничу допомогу. 
17 Жовтня, 2023 р., 10:04
☎️ Шахраї телефонують від імені працівників мобільного оператора та повідомляють про необхідність підтвердити продовження користування номером телефону. Це начебто необхідно, бо людина давно ним користується.
12 Жовтня, 2023 р., 09:57
Батьки зобов’язані піклуватися про своїх дітей. Але що робити, коли вони не виконують свої обов’язки щодо дитини або навіть шкодять їй? Тоді може постати питання про позбавлення батьківських прав. Як відбувається цей процес та як підлітку отримати допомогу юриста, розповідаємо далі.
05 Жовтня, 2023 р., 09:53
Понад 10 тисяч ветеранів війни та військовослужбовців звернулися до системи безоплатної правничої допомоги від початку 2023 року. Серед поширених питань цієї категорії клієнтів – підстави звільнення з військової служби, порядок переведення до іншої військової частини, а також ті, що стосуються сімейних правовідносин, зокрема стягнення аліментів, розлучення, оформлення спадщини. Розповідаємо, як учасникам бойових дій отримати безоплатну правничу допомогу та в яких випадках може допомогти система БПД. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора