Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

З Днем Української Державності!

Дата: 15.07.2024 15:09
Кількість переглядів: 29

Фото без описуЦього року День Української Державності ми вперше святкуємо в нову дату - 15 липня. Свято Україна відзначатиме втретє.

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.

Спочатку датою обрали 28 липня - у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України, але у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня - свято Української Державності.

День Української Державності має свій символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність.

Ми відзначаємо День Української Державності – свято, що є символом єдності, сили та незламного духу українського народу. Ми згадуємо та вшановуємо всі покоління українців, які виборювали нашу незалежність і свободу.

Цей день є особливим нагадуванням про нашу відповідальність перед народом та державою, яким ми покликані служити. Будьмо міцними духом, мудрими та принциповими у виконанні своїх обов’язків. Нехай наше служіння Україні завжди буде взірцем чесності, відповідальності та справедливості і наші серця сповнюються гордістю за країну і вірою в її славне майбутнє.

Ми пишаємося своєю історією, культурою та традиціями, примножуємо наші здобутки та самовіддано працюємо, зміцнюючи демократичні засади української державності.

Бажаємо завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.

Тож нехай наближення нашої Перемоги впевнено сприяє подальшій розбудові державності, зміцненню почуття особистої відповідальності кожного за майбутнє країни та її народ!

Слава Україні!

Виконуюча обов'язки голови Володимирівської сільської ради Світлана Перевєрзєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора