Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Світла пам'ять Захиснику Вітчизни Сафонову Юрію…

Дата: 08.07.2024 11:34
Кількість переглядів: 61

Сафонов Юрій Вікторович народився 15.09.1983 року в с.Озерівка Березнегуватського району Миколаївської області.

Фото без описуЗ першого класу навчався в Озерівській середній школі. У 1991 році переїхав з батьками до селища Лісове Казанківського району. Після закінчення середньої школи вступив до Інгулецького ПТУ де здобув професію зварювальника. У 2003 році після демобілізації із лав Збройних сил України,  де проходив строкову військову службу працював зварювальником, начальником охорони на підприємствах м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Згодом переїхав до м. Івано-Франківськ де створив сім’ю та працював на її благо.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України був мобілізований до лав Збройних сил України. Був командиром відділення протитанкових керованих ракет взводу ПКР батареї ПКР. Юрій був глибоко переконаний у правильності своєї справи та з гідністю захищав свою рідну землю від агресора.

Загинув Юрій 08.07.2022 року, у віці 39 років, внаслідок мінометного обстрілу в  Донецькій області. Похований Юрій у селищі Лісове на місцевому кладовищі.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента України від 17.08.2022 року нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

У Юрія залишилися мати, дружина та донечка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора