Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Комісійні обстеження закладів освіти

Дата: 09.04.2024 11:09
Кількість переглядів: 37

З метою створення належних умов, спрямованих на збереження здоров’я дітей/учнів під час перебування в навчально-виховному закладі, недопущення епідемічних ускладнень, організації харчування дітей відповідно до вимог чинного законодавства спеціалісти Баштанського районного управління  Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області в березні поточного року взяли участь у комісійних обстеженнях харчоблоків закладів освіти Новобузької міської ради та Інгульської сільської ради, організованих органами місцевого самоврядування. Всього обстежено 16 харчоблоків закладів освіти, зокрема 4 заклади дошкільної освіти та 12 загальної середньої освіти.

Під час комісійних обстежень особлива увага була приділена питанням створення належних умов для організації якісного та безпечного харчування дітей, організації питного режиму, оснащенню харчоблоків сучасним технологічним та холодильним обладнанням, створенням умов для дотримання технологічного процесу під час приготування страв та зберігання харчових продуктів, також питанням розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Основні порушення, що виявлені під час комісійних обстежень:

- недостатня кількість столового та кухонного посуду;

- недостатня кількість технологічного та холодильного обладнання;

- виробничі приміщення харчоблоків не оснащені належною природною та/або механічною вентиляцією;

- виробничі приміщення (ділянка первинної обробки харчових продуктів, м’ясна та рибна ділянки) не забезпечені проточною гарячою та холодною питною водою;

- постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках розроблено, але не запроваджено.

В ході проведення круглих столів за результатами комісійних обстежень визначено першочергові заходи щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків, ремонту, осучасненню та придбання необхідного обладнання, встановлення установок доочистки питної води, виконання норм харчування тощо.

Фото без опису

За результатами обстежень керівникам освітніх закладів надано пропозиції щодо усунення виявлених порушень з зазначенням терміну виконання. Результати комісійних обстежень узагальнені та надані в довідках до відділів освіти та органів місцевого самоврядування.

            Робота в даному напрямку триває. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора