Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Забезпеченням прав, свобод та безпеки людини. Правосуддя і відновлення справедливості

Дата: 08.04.2024 13:31
Кількість переглядів: 38

Деокупація Криму – це про відновлення справедливості на принципах верховенства права та поваги до людської гідності, яка покладе край репресіям на території півострова.

Фото без описуУкраїнці розуміють, що протягом років жителі Криму змушені були виживати в російській окупації. Україна підтримує співпрацю та взаємодію всіх своїх регіонів для розбудови гідного та стабільного спільного майбутнього.

У Формулі миру, запропонованій Президентом України Володимиром Зеленським, викладено бачення шляху до миру та як його реально досягти. Зокрема, п’ятий пункт говорить про відновлення територіальної цілісності України без будь-яких компромісів з агресором та відновлення світового порядку, який порушила росія.

✔️ Україна забезпечить дотримання прав усіх своїх громадян у Криму, оскільки вони мають такі ж права, як і мешканці підконтрольних Україні територій.

✔️ Громадяни України, незаконно ув’язнені окупантами в Криму з політичних мотивів, невідкладно будуть звільнені з місць несвободи, отримають медичну, психологічну та іншу допомогу від держави.

✔️ Закриваючи незалежні медіа та обмежуючи доступ до правдивої інформації, рф знищила свободу слова в Криму. Натомість тотально запустила власну пропаганду, побудовану виключно на мові ворожнечі до України. Попри це, Україна здатна забезпечити свободу слова та доступ до незалежної інформації для людей в Криму.

✔️ Українська влада за підтримки міжнародної спільноти забезпечить справедливе розслідування злочинів, які були вчинені під час окупації. Покарання за колаборацію невідворотне: усі винні понесуть кримінальну відповідальність.

Зазначимо, що громадяни України в Криму не є колаборантами, тому що вони лише живуть та виживають в окупації.

✔️ Для притягнення рф до відповідальності за злочин агресії проти України буде створений спеціальний міжнародний трибунал.

✔️ Проведення виборів у Криму після деокупації буде можливим лише після реалізації стабілізаційних та реінтеграційних заходів.

✔️ Для втілення реінтеграційних заходів у Криму після деокупації має бути запроваджено перехідний період. Це дозволить нівелювати всі наслідки тривалої окупації.

Українці готові до повноцінної співпраці та взаємодії з мешканцями Криму після деокупації півострова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора