Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…

Дата: 14.08.2023 09:12
Кількість переглядів: 58

Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

ТЕТЯНА СІМОНОВА - водійка трамвая (м. Миколаїв)

Фото без описуВесь час від початку повномасштабної війни в умовах активних бойових дій Тетяна Сімонова нікуди не виїжджала з рідного Миколаєва, на лінії виходила постійно. Зараз разом з напарником розвозить воду трамваєм.

💬«Перші дні великої війни було дуже страшно ! Але виходила на лінію, адже пасажири були…Пам'ятаю, як молоді люди - добровольці на перехресті вулиць Декабристів та Сінної звернулися з проханням підвезти їх до військкомату і висадити поближче! Честь і повага таких хлопцям, які пішли захищати нас!” - зі сльозами на очах пригадує Тетяна Сімонова кінець лютого 2022 го року.

Зі слів Тетяни, більшість підприємств та установ зачинилися, окрім стратегічних. Там працювали люди, які діставались на роботу саме трамваями. Самі ж співробітники ДЕПО також виконувати свої прямі обов'язки: колії ремонтували, за рухомим складом слідкували тощо. 

💬«Було таке, що перед вагоном були вибухи… Аж пил підіймався від них, а на зупинках поранені люди. Ми їм швидку викликали. Допомагали обробляти порізи на руках і ногах. Різні моменти були!  Дуже страшно, а потім якось вже звикли...» – розповідає водійка.

У квітні минулого року, коли Миколаїв залишився без централізованого водопостачання, на підприємстві пробурили свердловину. Усі бажаючі могли очищену воду набрати там. А за деякий час розробили схему та маршрути аби підвозити ближче воду у діжках для розливу містянам.  

💬«Тут своя специфіка роботи. Ми сумуємо по лінії… Звичайно, тяжко буває… Але люди дякують нам за водичку. Коли бачимо стареньких або матусь з дітьми, то розуміємо - це потрібна справа!» – говорить Тетяна Сімонова.

Жінка розповідає, у роботі люди через воєнний стан трапляються різні, з різним емоційними станами. Тож вдома вона відпочиває та її усіляко підтримує чоловік.

💬«Чоловік також працює у ДЕПО. Ремонтує колії. Він на початку їздив зі мною за маршрутом - сидів у вагоні, як пасажир та чекав завершення зміни. Дуже переживав, щоб в дорозі зі мною нічого не трапилось!» – зазначає водійка.

Через безпекову ситуацію на "Миколаївелектротрансі" були короткі зміни. Після - графіки руху змінили. Це стало зручно і для містян, як масово повернулися до Миколаєва. Сама ж Тетяна з чоловіком не полишали місто ані на день.

💬«Коли по місту, особливо вночі прилітало по кілька десятків ракет, було страшно. Переживали за життя! Але ми - дорослі люди і ухвалили для себе рішення залишатися у рідному Миколаєві! Плюс дирекція підприємства підтримувала - виплачували зарплату, волонтери давали гуманітарну допомогу. Нам гріх жалітися на обставини!» - підсумовує розповідь Тетяна Сімонова.

 🩵💛Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація започаткувала проєкт "Сильні,  незламні, вільні!" до Дня Конституції України. 

👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер Фейсбук сторінки Миколаївської ОВА.

#проєктсильнінезламнівільні, #миколаївщина, #всебудеукраїна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора