Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 22.07.2023 23:55
Кількість переглядів: 723

Одним з найбільш актуальних питань держави – є забезпечення належних умов для гарантування безпеки, охорони здоров’я, навчання, виховання, фізичного, психічного, соціального, духовного та інтелектуального розвитку дітей, тому одним з пріоритетних напрямків в роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, у сфері санітарного законодавства –  є  підготовка   закладів  освіти до нового навчального року. В загальноосвітніх навчальних закладах повинні бути створені умови спрямовані на збереження  та зміцнення здоров’я дітей, запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, забрудненню навколишнього середовища, такими, що відповідають вимогам чинних санітарних норм.

Фото без описуПри підготовці закладів освіти до нового навчального року, пропонуємо органам місцевого самоврядування, начальникам управлінь (відділів) освіти та керівникам закладів,  керуватися наступними нормативними документами:
– Рекомендації ДСНС щодо організації  укриття в об’єктах фонду захисних споруд   цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти, згідно  наказу МВС України від 09 липня 2018 року N 579 та інші документи з цього питання, актуальні на момент відкриття закладів;
– Закон України  „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” від  24 лютого 1994 року N 4004-XII;
– Закон України  «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04. 2000 року
N 1645-III;
– Закон України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення»;
–  ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»;
– Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р.;
– Постанова КМУ від 24 березня 2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
– Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від  23 грудня 1997 року № 771/97-ВР.
З урахуванням вимог діючих нормативних актів, освітній процес не зможуть відновити заклади, в яких не будуть створені умови, що відповідають чинним нормативним вимогам.
Основні завдання при підготовці навчальних закладів до нового навчального року:
– наявність та відповідне облаштування укриття, згідно вимог Рекомендацій ДСНС щодо організації  укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти;
– приведення санітарно-технічного стану навчальних приміщень, приміщень харчоблоку – у відповідність до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р.;
– забезпечення навчального закладу водою гарантованої якості, організація проведення виробничого контролю якості питної води, згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для  споживання людиною»;
– створення в навчальному закладі умов для організації повноцінного, збалансованого, раціонального харчування, згідно вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р., Постанови КМУ від 24.03. 2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від  23 грудня 1997 року № 771/97-ВР.

Джерело інформації  : https://dpssmk.gov.ua/


                                  Баштанське районне  управління ГУ ДПСС 
                                  в   Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора