Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…

Дата: 06.07.2023 09:32
Кількість переглядів: 494


Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

ВІТАЛІЙ ВАРЯНИЦЯ, фермер (Шевченківська ТГ)
Фото без опису
До повномасштабного вторгнення Віталій Варяниця займався агробізнесом - вирощував овочі та зерно. Ранок 24 лютого 2022 року для жителів Шевченківської громади розпочався зі звуків вибухів. А наступного дня села опинилися у "сірій" зоні - російські танки прямували на Миколаїв. 
💬“Приблизно 26 лютого російські військові були вже біля Шевченківської громади. Основною нашою задачею було вчасно побачити світло від фар, шум техніки, їх кількість тощо. Особисто я спав по дві години на добу, постійно слідкував за переміщеннями ворога, відразу обдзвонював всіх…”- згадує про ті буремні лютневі дні 2022 го Віталій Варяниця. 
За словами фермера, у громаді був організований місцевий партизанський рух. Вдень, знаючи, де були ураження та де ворожі колони потрапили під обстріл й була залишена  техніка, то хлопці  їздили та збирали ту техніку, боєкомплекти й передавали Збройним Силам України. Також активісти з громади відстежували рух колон рф, склад, кількість й повідомляли координати. 
💬“Всю інформацію потім передавали або військовим, або в Миколаївську обласну військову адміністрацію. Одна з найбільших колон про яку ми повідомили, це було десь 460 одиниць російських танків. Зафіксували ми їх 6 березня!“ - розповідає Віталій Варяниця. 
Фермер разом з друзями допомагали тим, хто залишився та рятували села. Так відновлювали електромережі, гасили пожежі, ремонтували водогони тощо.
💬“Ми підтримували наше село як могли. Коли були сильні прильоти, то потрібно було гасити по дві-три пожежі в день. Нас зібралося п'ять добровольців. Пожежну машину взяли в селищі Луч, яка там стояла під завалами. Ми її трохи відновили. Спочатку самі шукали можливості, аби забезпечити техніку пальним. Згодом, в цьому допомагали волонтери, але коли були сильні обстріли вони не могли доїхати. Тоді ми сідали на свої машини та забирали пальне з Миколаєва. Так само возили людей на власних авто й розвозили гуманітарну допомогу”, - говорить Віталій Варяниця. 

 

🩵💛Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація  започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України.
Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер  Фейсбук сторінки Миколаївської ОВА. 
 

#проєктсильнінезламнівільні, #миколаївщина, #всебудеукраїна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора