Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Правила платіжної безпеки

Дата: 27.06.2023 13:46
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

📲 Шахраї, крім стандартних телефонних дзвінків від імені працівників банків, можуть використовувати різні технології, аби бути більш переконливими.

👆 Наприклад, для підміни номера телефону шахраї використовують спуфінг ідентифікатора абонента (телефонний спуфінг). У таких випадках телефонує шахрай, а на екрані смартфона відображається український номер банку.

️ Завдяки технології спуфінгу шахраї можуть імітувати роботизовані банківські порадники, коли роботизований голос підрізними приводами повідомляє про необхідність надання банківських даних фейковому працівнику банку.

Крім трьох цифр на звороті картки (CVV/CVC код), кодів (одноразових паролів) банків та мобільних операторів, пін-коду до картки, шахраї також можуть виманювати інформацію про фінансовий номер телефону та пароль для авторизації в онлайн-банкінгу.

Що робити в таких випадках ❓

🟩 Якщо телефонує працівник банку, краще покладіть слухавку та пере телефонуєте самостійно на офіційний номер банку, зазначений на звороті платіжної картки.

⛔ За жодних умов не повідомляйте:

🔸 тризначний номер на звороті картки;

🔸 коди банків та мобільних операторів;

🔸 паролі до інтернет-банкінгу;

🔸 пін-код до картки.

👉 Якщо постраждали від шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або повідомте про ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170.

✅ Більше інформації про правила платіжної безпеки – на сайті #ШахрайГудбай: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора