Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Обережно ‒ міни!

Дата: 24.04.2023 14:23
Кількість переглядів: 675

 

Через війну мінами та вибухонебезпечними залишками забруднено понад третину України. 

Фото без описуНа території Баштанського району, де відбувалися активні бойові дії, триває розмінування. Не дивлячись на щоденну роботу саперів, залишається ще багато нерозірваних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

На жаль, під час робіт з розмінування отримують поранення та гинуть піротехніки. Також мінна небезпека несе постійні ризики для життя цивільних мешканців. Так, наприклад, 22 квітня у Снігурівській громаді, яка є однією з найбільш замінованих та забруднених вибухонебезпечними предметами, поблизу колишнього заводу мінеральних вод, на протипіхотній міні підірвалися двоє жителів громади. Чоловіки пішли в бік селища Павлівка, аби назбирати грибів. Один із них наступив на міну та отримав мінно-вибухові травми різного ступеню тяжкості. За інформацією начальника Нацполіції в Миколаївській області Сергія Шайхета, одного з постраждалих доставили до місцевої лікарні, інший ‒ не постраждав.

Тож, Баштанська районна військова адміністрація, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області в черговий раз звертається до громадян! Наш регіон є сильно засміченим різного роду боєприпасами – завжди пам'ятайте про правила протимінної безпеки, дотримуйтесь їх! Не відвідуйте потенційно-небезпечні райони – ліса, поля,  закинуті та зруйновані будівлі та ін.

Що робити, якщо побачили вибухонебезпечний предмет? Спершу потрібно зупинитись, зберігати спокій і не панікувати, озирнутись довкола, повернутися назад тим самим шляхом, яким ви йшли  ‒ на відстань не менше 300 метрів. З безпечної відстані треба зателефонувати за номером «101» ‒ у ДСНС та повідомити про небезпечну знахідку. 

Бережіть себе!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора