Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Як уникнути харчових отруєнь під час Великодніх свят

Дата: 13.04.2023 08:14
Кількість переглядів: 787

Фото без опису Наближаються Великодні свята, а з ними й приємний клопіт. Напередодні Великодня українці зазвичай багато готують. На саме ж свято – споживають безліч різноманітних страв. Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, що несе із собою неправильне зберігання страв протягом тривалого часу у неналежних умовах. Збільшується ризик псування харчових продуктів і, як наслідок - можливість виникнення харчових отруєнь.

Аби запобігти харчовим отруєнням, Баштанське районне управління радить наступне:

  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не купувати продукти, що швидко псуються, або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);
  • суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;
  • вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;
  • не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;
  • в холодильнику зберігати страви і продукти в окремих ємностях з кришками, з дотриманням правил товарного сусідства;
  • свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;
  • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне! Бажаємо приємного святкування! 

Баштанське районне управління

 Головного управління

 Держпродспоживслужби

в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора