Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

Звіт сільського голови за 2021 рік

Дата: 23.12.2021 08:28
Кількість переглядів: 4563

Фото без описуДіяльність  сільської ради у 2021 році  була визначена цільовими програмами соціальної,  економічної та культурної сфер розвитку громади та  спрямована на наповнення дохідної частини місцевого бюджету, забезпечення сталого розвитку сіл, покращення  якості рівня життя жителів громади та  формування безпечного середовища  життєдіяльності  населення,  виконання завдань щодо безперебійної роботи закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, забезпечення благоустрою та утримання доріг,  тощо.

               

 

Фінансова та бюджетна політика

Запорука успішного розвитку громади – це наповнений бюджет. Протягом  одинадцяти місяців звітного року до сільського бюджету (без  урахування трансфертів)  зараховано  19545,9 тис. грн. У тому числі до
загального фонду надійшло  19 015,3 тис. грн., що становить 104% планових показників звітного періоду, до спеціального фонду – 530,6 тис. грн., що становить 103,2%. По міжбюджетним трансфертам виконання плану за 11 місяців 2021 року з урахуванням змін по загальному фонду склало 99,3%  або надійшло 6 858,1 тис. грн..

  1. Загальний фонд

Доходи загального фонду (без урахування трансфертів) за 11 міс. 2021 року склали 19015,3 тис. грн., що до плану звітного періоду становить 104%. Найбільшу питому вагу в загальному фонді займає  податок  та збір на доходи  фізичних осіб який складає 55,2 відсотки  від загального обсягу надходжень або 10 497,7 тис. грн..,  єдиний податок – 23,3 відсотки  або 4 422,4 тис. грн.. та плата за землю з урахуванням  орендної плати – 18,4 відсотків земельний податок з юридичних осіб, орендна плата за землю з юридичних осіб або  3501,3 тис. грн..

  1. Спеціальний фонд

До спеціального фонду бюджету громади за  11 місяців 2021 ріку надійшло 530,6 тис. грн. та склало 103,2 % від уточнених планових показників.

Основним джерелом надходжень спеціального фонду за 2021 рік є надходження коштів від  плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством – 291,1 тис. грн., інші джерела власних надходжень бюджетних установ склали 231,7 тис. грн.. та  екологічний податок – 7,8 тис. грн.

 

                                  Соціальний захист населення

Соціальними працівниками проведено консультування  68 мешканців територіальної громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення.  Протягом  року від громадян нашої територіальної громади прийнято   302 заяви з відповідними документами про призначення різних видів соціальної допомоги.  З них: 167 осіб територіальної громади отримали соціальну допомогу, 39 сімей користуються пільгами , 96 осіб отримали субсидії. Постійно ведеться робота щодо сімей де проживають діти – інваліди . Складено понад 180 актів відвідування родин.

         В рамках Програми «Турбота» надано пільги , грошові компенсації:

  •     грошова допомога до Дня потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • грошова допомога учасникам  ООС (АТО ) - 18 чоловік;
  • призначено та виплачено грошову компенсацію (ПКМУ від 29.04.2004 № 558) непрацюючим фізичним особам, які постійно надають послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги (кількість одержувачів – 7 осіб; )
  •  надання пільг інвалідам по зору першої та другої груп -5 осіб ;
  • призначені виплати (ПКМУ від 23.09.2020 р. №859) компенсації  фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі – 5 осіб;

За кошти бюджету ТГ забезпечено  перевезення пільгових категорій населення сільської ради на частині приміських автобусних маршрутах загального користування - один пільговий день на місяць.

В громаді створено  комунальну установу «Центр  надання соціальних послуг Володимирівської сільської ради» для обслуговування людей, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду. В закладі знаходяться десять осіб на стаціонарному догляді та двадцять шість – обслуговуються на дому.

 

       Ремонти, освітлення, благоустрій територій

У  2021 році:

- тривають роботи по підключенню закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету в с.Шевченкове та с. Олександрівка;

- проведено капітальний ремонт трьох приміщень амбулаторії ЗПСМ  у с. Володимирівка;

- відремонтовано харчоблок для Центру надання соціальних послуг в с.Володимирівка;

- капітально відремонтовано два приміщення для створеного денного центру з кризовою кімнатою та закуплено меблі і комп’ютерна техніка;

- проведено капітальний ремонт покрівлі школи;

- проведено поточний ремонт класу та закуплено меблі і комп’ютерна техніка для класу НУШ;

- у с. Шевченкове, Новочудневе, Суходілля, Скобелеве проведено поточний ремонт вуличного освітлення;

Поточний ремонт водопровідної системи в с.Суходілля та с.Олександрівка;

- закуплено і висаджено саджанці та придбано лавки і урни для відновлення парку в с.Володимирівка

- у с. Володимирівка здійснено капітальний ремонт проїзної частини ділянки вулиці Центральної;

- проведено ремонт приміщення, де буде розміщуватись поліцейська станція;

-  встановлюється  дитячий майданчик в с.Шевченкове;

- встановлено спортивний майданчик в с.Володимирівка;

- благоустрій  та впорядкування територій сіл громади.

 

                             Освіта,   культура

На даний час на території громади діє: один заклад шкільної освіти: Володимирівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів та три заклади дошкільної освіти.

Позашкільна освіта здійснюється диференційовано відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей вихованців, учнів і слухачів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я у різноманітних організаційних формах.

У навчальних закладах проведено ремонти до початку навчального року.

Для потреб школи  закуплено: меблі, ноутбук та принтер для 4 класу,  інтерактивну дошку та інтерактивний комплекс (дошка, ноутбук та проектор).

В умовах політичних та економічних реформ першочерговим завданням установ, закладів та творчих колективів галузі є діяльність, спрямована на збереження і розвиток культурної інфраструктури Володимирівської сільської ради, подолання негативних явищ та закріплення позитивних тенденцій у культурній сфері. За останній час було зроблено низку важливих кроків у справі формування системи організації культурного життя населення Володимирівської сільської ради, визначено основні пріоритети функціонування галузі.

Клубні заклади приймали участь у різноманітних конкурсах та фестивалях:

       Члени гуртків взяли участь в обласній он-лайн виставці народної творчості «Миколаївщина великодня», де дві учасниці посіли на I місце, три учасниці - II місце і дві учасниці – III місці

Шевченківський сільський клуб дистанційно взяв участь в обласному конкурсі розмовного жанру «Барви надії», Владимира Боярська та Ілона Дащенко посіли на  III - місце  у номінації «Поезія» категорія «Діти».

         Клубні заклади  сільської ради прийняли участь у культурно-мистецькій акції «Від громади до громади» , ініційованій МОЦНТ та КОР.

         Володимирівський СБК прийняв участь в обласному конкурсі вокальних колективів та солістів «Діапазон». Солістка – Ірина Таратайко посіла III місце у номінації «Солісти-Вокалісти».

 

    Висловлюю щиру подяку всім жителям громади,  керівникам підприємств, установ, фермерам, депутатам за порозуміння і підтримку в роботі, конструктивну і ділову співпрацю у розв’язанні питань  розвитку громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора