Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

16 днів проти насильства

Дата: 07.12.2023 08:29
Кількість переглядів: 84

Фото без описуПовномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, безробіття, втрата місця проживання та інші негаразди є каталізаторами конфліктних ситуацій у багатьох родинах, що можуть перерости в насильство. 
Щорічно, з 25 листопада до 10 грудня, проходить Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». 


Основна мета кампанії - привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства і жорстокого поводження; підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства та алгоритму дій для потерпілих; протидія торгівлі людьми і захист прав людей, що постраждали від гендерно зумовленого насильства; формування нетерпимого ставлення до насильства тощо.
На жаль, постраждалих від жорстокого поводження часто звинувачують у тому, що вони опинилися не в тому місці, були недоречно одягнені, ідентифікували себе з певною соціальною групою або винесли на загал "домашні" проблеми. Так не має бути! Ніщо не виправдовує жодної форми насильства. Насильство, незалежно від того, чи вчиняється воно публічно або приватно, є неприпустимим і порушує права постраждалої людини.

Що ви можете зробити, якщо бачите, що хтось зазнає жорстокого поводження?
Кожен може зробити свій внесок у запобігання насиллю та жорстокому поводженню. Для цього підтримуйте зв’язок із особою, яка зазнає насильства (якщо це безпечно); дізнайтеся, які послуги доступні для постраждалих від насилля у вашому районі та переконайтеся, що постраждала особа дала згоду на отримання цих послуг; за необхідності - викличте служби екстреної допомоги.

До цієї кампанії також нагадуємо номери телефонів, які можуть бути корисними: 
- 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів ) та 116 123 (безкоштовно з мобільних телефонів) – для отримання допомоги щодо запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації; 
- 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів ) та 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) – для отримання допомоги з питань  протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів; 
- 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів ) та 116 111 (безкоштовно з мобільних телефонів) – Національна "гаряча лінія" для дітей та молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора