Володимирівська громада

Баштанський район Миколаївська область

День Гідності та Свободи: «Заряджені гідністю та жагою свободи!»

Дата: 21.11.2023 09:05
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

21 листопада в Україні відзначається - День Гідності та Свободи.  

10 років тому на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства.

Цього року День Гідності та свободи Україна відзначаємо під гаслом «Заряджені Гідністю і жагою Свободи». У цей день ми  вшановуємо ті події в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. День Гідності і Свободи – це нагадування про ту ціну, яку українці заплатили, коли відстоювали на Майдані своє право на чесні вибори та інтеграцію у Європейський Союз.

З незламною і нескореною душею український народ постав перед всім світом і сьогодні, в часи російсько-української війни. Наші мужні захисники і захисниці відстоюють на фронтах незалежність та територіальну цілісність, волю, соборність, гідність України та українців. Силою та незламністю українського  народу захоплюється весь світ, бо Україна – країна нескорених!   
  
То ж  схилімо голови та вшануймо  світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, що віддали свої життя за справедливість та бажання жити у європейській країні, світлу пам'ять українських воїнів, що полягли у боях з російським агресором за визволення рідної землі.

Низький уклін українським захисникам та захисницям, які  захищають Україну від окупантів. Дякуємо вам за наш спокій, за те, що маємо змогу жити у вільній країні, працювати та планувати! Віримо, що невдовзі будемо разом святкувати Перемогу! Наші мужні воїни! Нехай Господь дарує вам здоров'я, силу, стійкість та відводить усі ворожі кулі! Миру нам усім!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора